Over ons

Mijn naam is Benoît, en ik ben de bedenker van Precious Goodbyes. Door mijn ervaring in de event- en marketingsector weet ik hoe belangrijk een persoonlijk verhaal is om een gebeurtenis vorm en inhoud te geven. En om het daarna een plaats te kunnen geven. Ook geloof ik sterk in rituelen, omdat ze een extra dimensie geven aan onze ervaringen.

Een aantal jaren geleden stierf mijn vader. Samen met mijn broer en zus wilde ik van zijn afscheid iets bijzonders maken, passend bij zijn persoonlijkheid. Het viel me al snel op hoe moeilijk het was om onze creativiteit en persoonlijke touch in het hele gebeuren te verwerken. We wilden het verhaal van mijn vader zo graag vertellen op onze eigen manier.

Zo groeide stilaan het idee van Precious Goodbyes: een concept om het afscheid van een geliefd persoon zo warm en persoonlijk mogelijk te maken. Intussen ben ik zelf vader. Door een tragisch verlies bij vrienden maakte ik mee hoe moeilijk het is om een kind te moeten afgeven. Daarom richten we ons met Precious Goodbyes tot ouders van jonge kinderen.

Samen met mijn team bedacht ik vier verhalen of thema’s uit de leefwereld van een kind. Deze verhalen vertaalde ik naar verschillende producten, waaronder een kist, urne en een afscheidsboekje. Ook hebben we een ‘blanco’ versie bedacht, een onbeschreven verhaal dat ouders en familie volledig zelf kunnen invullen.

Omdat elk kind zo’n afscheidsverhaal verdient, werken we bewust met betaalbare materialen, zodat onze producten voor iedereen toegankelijk zijn. Ook werken we zoveel mogelijk met ecologische en lokaal vervaardigde producten.


Over ons
close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x